کد خبر : 10113
تاریخ انتشار : یکشنبه 14 آذر 1400 - 6:49
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه مبنی بر این که آیا مجازات تبصره ۵ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل منطبق با قسمت اخیر تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و درجه هفت میباشد؟ بسته هستند
-

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه مبنی بر این که آیا مجازات تبصره ۵ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل منطبق با قسمت اخیر تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و درجه هفت میباشد؟

نظریه مشورتی شماره 7/98/1072 مورخ 1398/07/24 اداره کل حقوقی قوه قضاییه مبنی بر این که آیا مجازات تبصره 5 ماده واحده قانون ممنوعیت تصدي بیش از یک شغل منطبق با قسمت اخیر تبصره 3 ماده 10 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و درجه هفت میباشد؟

شماره پرونده: ۱۰۷۲-۱۸۶/۱-۹۸ ک

?استعلام:

آیا مجازات تبصره ۵ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل منطبق با قسمت اخیر تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و درجه هفت میباشد؟ آیا در فرض سوال، امکان تعلیق مجازات انفصال موقت از خدمت به مدت یک ماه تا یکسال و وجوه دریافتی متهم وجود دارد؟

?بازگشت به استعلام شماره ۹۰۱۲/۳۵۸/۴۶۰۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۳۰ به شماره ثبت وارده ۱۰۷۲ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۶، نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: ۱- با توجه به بند چ ماده ۲۶ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و تبصره ۱ همین ماده، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، اعم از دائم یا موقت، فیالواقع یکی از موارد محرومیت از حقوق اجتماعی است که گاه به صورت مجازات اصلی و گاه تبعی یا تکمیلی اعمال می شود. بنابراین، چنانچه جرمی موجب انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی باشد، با توجه به تقسیم بندی جرایم تعزیری طبق ماده ۱۹ قانون مذکور، درجه ۴ محسوب می شود و اگر موجب انفصال موقت باشد، با توجه به مدت آن، حسب مورد در درجات ۵، ۶ یا ۷ قرار می گیرد و ماده ۲۰ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ۱۳۹۴ هم مؤید این مطلب است. مجازات انفصال از خدمات دولتی به مدت ۶ ماه تا یکسال موضوع تبصره ۵ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳ نیز بر اساس شاخصهای ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و تبصرههای آن، درجه ۶ محسوب می-شود و با صدور کیفرخواست، در دادگاه رسیدگی میشود. ۲-به طور کلی در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت، دادگاه میتواند بر اساس ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، در صورت وجود شرایط مقرر در قانون اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا ۵ سال تعلیق نماید و جرایمی که تعلیق اجرای مجازاتها در مورد آنها مطابق ماده ۴۷ قانون اخیرالذکر ممنوع است در بندهای ذیل این ماده صراحتاً بیان شده است و جرم موضوع استعلام از جمله آنها نیست، در نتیجه دادگاه میتواند اجرای مجازات انفصال موقت از خدمات دولتی موضوع تبصره ۵ ماده واحده صدرالذکر را در صورت وجود شرایط مقرر در قانون به مدت یک تا پنج سال معلق نماید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.